Ville Wallén (2007)

Haastajasta haastetuksi

 

Ville Wallén on muutaman viimeisen liigakauden aikana vakiinnuttanut paikkansa HJK:n ehdottomana ykkösmaalivahtina. Sekä tänä että viime talvena Vallu on kuitenkin kärsinyt olkapäävammoista.
- Olkapää on kunnossa. Leikkaus ja toipuminen sujuivat paremmin kuin viime vuonna. Viime kaudella ei myöskään ollut juuri lainkaan valmistautumisaikaa ennen liigakauden alkua, nyt tilanne on parempi, kertoo Wallén.

Varmanäppinen maalivahti saatetaan edelleen muistaa ikuisena haastajana tai jonkinlaisena kakkosmaalivahtina. Aikaisemmin haastettavina olivat Jani Vianderin ja Andras Vilnrotterin kaltaiset legendaariset maalivahtitähdet, nyt roolit ovat vaihtuneet ja Vallu itse on haastettava.
- Klubilla on monta lahjakasta maalivahtia. Johansson ja Simolin tarjoavat molemmat erinomaisen haasteen. Meillä vallitsee todellinen kilpailutilanne, myöntää Wallén.
- Aikaisemmin olin itse tosiaan haastajan asemassa, nyt olen itse Veikon ja Turon takaa-ajama.

Forzalaiset ovat aina arvostaneet Ville Wallénia maalivahtina. Vastustajajoukkueen maalivahtien keskittymistä on taas tapana pyrkiä häiritsemään keinoja kaihtamatta.
- Minua ei vastustajan kannattajien toiminta häiritse ainakaan. Metelistä saa vain lisää fiilistä pelaamiseen, oli se sitten negatiivista tai positiivista huutelua. Ääni on aina hyvä asia, muistuttaa Vallu.
- En viitsi vastata kannattajien huuteluun. Jos lähtee touhuun mukaan niin oma pelaaminen saattaa kärsiä.

Wallén kertoo arvostavansa kannattajia suuresti, vaikka heidän tekemisensä saattavatkin unohtua pelin kiihkeässä tiimellyksessä.
- Pitäisi kenties useammin kiittää ja muistaa kannattajia, mutta iloista mieltä ja voitetaan mestaruus tänä vuonna!

Lauri Kervinen / Forza HJK